QUEERTOPIA GRAND EXPO KUNSTMAGAZIJN

Van 29 september t/m 14 oktober is werk te zien van Diana Blok, Edith Meijering, Jeff von D, Menno van der Meulen, Karin Kerec V-tje, Merel de Haan, Mirthe Scheifes, Studio Tombola/ Els Dinnissen. Kijk ook op www.qtopiaqueerartsfestival.nl

EDITH MEIJERING

Toont werken uit verschillende series en in samenwerking met JEFF VON D laat zij de recent gemaakte film SHE zien.

Beeldend kunstenaar Edith Meijering onderzoekt alles wat zich achter de menselijke façade afspeelt. In de serie ‘Role Plays ‘ interviewt ze mensen over hun seksuele fantasieën. Waar liggen de grenzen bij het uitvoeren van de fantasieën?

Serie Project Role Play Verborgen seksuele fantasieën in beeld . Middels interviews en observaties die Edith Meijering beeldend vastlegt, onderzoekt Edith de grens tussen fantasie en werkelijkheid, zij vraagt zich wat er gebeurt met de geïnterviewde op het kantelpunt tussen droom en daad en toont ons het sublieme moment wanneer er grensoverschrijdingen plaatsvinden. De interviews zijn opgetekend in de ongecensureerde en onpersoonlijke pornografische beelden die men met een druk op de knop wel ergens op het web kan vinden. Wie de teksten echter gaat lezen, hoort de stem van de geïnterviewde als een voice-over door de beelden heen.

De toeschouwer wordt deelgenoot gemaakt van de twijfel, de zelfveroordeling, schaamte en schurende opwinding. Het verhaal met de beelden samen maken de grens zichtbaar en voelbaar tussen de driften en denkbeelden die horen bij hoe iemand is opgevoed.

Serie Live Sessions’ Een serie schetsen die Edith Meijering op locatie naar levend model heeft getekend en behoren bij de expositie Project Role Play.


Serie ‘Voorbij de façade’ Rob Smolders schreef het volgende: ”Zij observeert, luistert en brengt in beeld wat onder een verstikkende deken van fatsoen verborgen moest blijven. Daar ligt haar diepste wens: te doorgronden wat mensen uitspreken en wat ze tot elke prijs willen verzwijgen. In dat spanningsveld komen angsten en fantasieën aan de oppervlakte, mooie en lelijke dingen, modieuze dingen van nu en motieven die eeuwig terugkeren in de geschiedenis.”