Kunstkalender Kunstmagazijn 2017

Zaterdag 3 september wordt in Kunstmagazijn de eerste editie van de Nijmeegse Kunstkalender 2017 gepresenteerd. In de kalender verbeelden 12 kunstenaars 12 keer hun stad Nijmegen. Met dit nieuwe initiatief wil Kunstmagazijn een overzicht van de diversiteit van bij Nijmegen betrokken kunstenaars bieden. De twaalf geselecteerde werken benaderen de stad Nijmegen elk vanuit een ander perspectief en laten zo de veelzijdigheid en het bijzondere karakter van de stad voor de kunst zien. Historicus/journalist Peter van der Heijden schreef de toepasselijke teksten bij de werken.

Ben van Hees en Doro Krol trappen af

 

Kunstenaar Doro KrolWethouder Ben van HeesHet 1e exemplaar van De Kunstkalender wordt zaterdag door deelnemer en voormalig nachtburgemeester Doro Krol aan wethouder Ben van Hees uitgereikt. Van Hees is als wethouder van o.a. Citymarketing & Cultuurhistorie aanwezig. Verder is er ook gelegenheid om met de kunstenaars en schrijver te spreken over hun werk. De zomerexpositie ’12 x Nijmegen’ is nog t/m zaterdag 10 september te zien in Kunstmagazijn.

De deelnemende kunstenaars

De twaalf kunstenaars die meedoen aan de editie voor 2017 zijn: Nic Opdam, Diederik Grootjans, Doro KrolNikki Nordmann, Huub Beckers, Chuck Baker, Lia van der Heide, Flip Franssen, Ingrid Oostendorp, RUPS Design| Mirjam van Gemert, Alfred Boland en Kurtface. Hun werken zijn nog t/m zaterdag 10 september te zien in de zomerexpositie in Kunstmagazijn. De kunstenaars zijn op de dag van de presentatie -uiteraard- ook aanwezig. Deelnemend kunstenaar en voormalig nachtburgemeester Doro Krol, trapt de middag af met een openingswoord.

€5,- korting op de kunstkalender voor leden Kunstmagazijn

Leden van Kunstmagazijn ontvangen €5,- korting op de aankoop van de kunstkalender 2017. In plaats van €17,50 betalen leden dus slechts €12,50 voor de kalender. Een extra goede reden om a.s. zaterdag 3 september even langs te komen en onder het genot van een drankje, hapje en muziek onze nieuwste aanwinsten of de zomerexpositie >>>12×12 Nijmegen<<< te bekijken. Zaterdag 10 september is de laatste dag van deze zomerexpositie.

Muziek met DJ Nikki Nordmann

Nikki NordmannBij een feestje hoort uiteraard muziek! DJ, kunstenaar en fotograaf Nikki Nordmann zorgt hier 3 september voor. Samen met lekker hapjes en drankjes wordt het een feestelijke presentatie. Het is de aftrap van -hopelijk- nog vele edities van de Nijmeegse Kunstkalender. Dus save the date!