De Nijmeegse Kunstkalender 2018 komt eraan!

Samen met de twaalf kunstenaars en de voormalige nachtburgemeester Doro Krol presenteert Kunstmagazijn op zaterdag 18 november met trots deze bijzondere kalender aan het publiek.

Met: Dorian Hiethaar; Zoey Lundgren; Minno Baartmans; Sonja Hillen; Paul de Reus; Winterworks/ Inge Winter; Storm Stufkens; Mirjam en Esther van Casteren; Erik Odijk; Annemai Meulendijks ; Maira en Fabienne Rachmadiev en Miss.Printed

Officiële presentatie De Nijmeegse kunstkalender editie 2018

Dag:                              Zaterdag 18 november 2017

Openingswoord:        Beeldend kunstenaar en voormalig nachtburgemeester Doro Krol

Tijd:                               16.00 – 18.00 uur

Locatie:                         Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen www.kunstmagazijn.nl

De Nijmeegse kunstkalender editie 2018 kost € 11,95. Te koop bij Kunstmagazijn en diverse boekhandels in Nijmegen

Naar aanleiding van het werk uit de kalender exposeren de twaalf kunstenaars ook hun ‘eigen’ verhaal

Expositie ‘Plaatsen die verhalen worden’ | Twaalf kunstenaars in woord en beeld

Duur:                             13 december 2017 t/m 3 februari 2018

Vernissage:                   Zondag 14 januari 2018

Tijd:                                15.00 – 17.00 uur

Locatie:                         Kanunnik Mijllinckstraat 1, 6525WS Nijmegen

Plaatsen die verhalen worden. Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Herkenbaar aan haar ruïnes en vondsten diep in de grond, waarbij elke laag ‘sporen van bestaan’ blootlegt. Verhalen zijn vergankelijk en veranderen zich continu zoals Nijmegen zelf. Mensen komen en gaan, de stad verandert elke dag opnieuw, stukje bij beetje. Van een herinnering naar een monument. Van een plan naar de uitvoering. Van opbouw naar afbreuk en andersom.

Twaalf kunstenaars in woord en beeld. Opnieuw biedt Kunstmagazijn voor het jaar 2018 aan twaalf kunstenaars het podium. Naast het werk uit de kalender exposeren de twaalf kunstenaars ook hun eigen ‘verhaal’. U reist mee van plek naar plek, van beeld naar beeld. We verplaatsen ons in tijd en ruimte in het ritme dat de kunstenaar bepaalt: van tekening naar collage; van film naar animatie; van het platte vlak naar installatie enz…

Het resultaat is een groot scala aan kunstuitingen van uiteenlopende disciplines, opvallende combinaties van materiaal en techniek, puur vakmanschap – Het proeft hier poëtisch, daar weer rauw – Het geheel biedt een verrassend spektakel en vooral veel kijkplezier.

De Nijmeegse Kunstkalender 2018

Het jaar 2018: nieuwe doelen, nieuwe vooruitzichten, nieuwe inspiratie…nieuwe kalender!          

Het Kunstmagazijn Nijmegen presenteert: De Kunstkalender 2018. Twaalf kunstenaars hebben zich laten inspireren door “hun” stad als decor. Het resultaat is vormgegeven in deze unieke bundeling van herkenbare én verborgen plekken in Nijmegen. Een inspirerende kijk op een stad in beweging en hét perfecte relatiegeschenk voor uw bedrijf of zakenpartner!

Ook de Kunstkalender 2018 op uw bureau? Zie voor meer informatie of direct bestellen: www.kunstmagazijn.nl