FlipFranssen_Groningen_Eemshaven

Onlangs veroverde zijn foto ‘Tuinvogeltelling’ nog de derde plek in de categorie Natuur & Milieu bij de Zilveren Camera. En op zaterdag 21 mei opent fotograaf én meervoudig winnaar bij de Zilveren Camera, Flip Franssen, zijn fototentoonstelling in het Kunstmagazijn. De expositie bestaat uit twee delen: journalistieke fotografie en vrij werk waarin de horizon centraal staat.

Journalistieke fotografie

Toen in 2006 de NRC Next voor het eerst verscheen, werd daarin ook voor het eerst een dubbele paginagrote spread opgenomen. Sindsdien zijn diverse fotoreportages van Flip Franssen getoond op deze middenpagina van NRC Next. In de tentoonstelling van Flip worden deze middenpagina’s uit de context van 10 jaar NRC Next gehaald en geplaatst in een andere omgeving.

NRCNext_Inbeeld_FlipFranssen

Vrij werk

Flip Franssen reist en fotografeert veel in binnen- en buitenland. Het is voor hem een manier om onderdeel te zijn van een situatie of gebeurtenis en om er tegelijkertijd als toeschouwer naar te kijken. Zo beweegt Flip zich in het gebied tussen autonome en journalistieke fotografie en richt hij zich op de actualiteit in bredere zin. Bij het fotograferen zoekt hij naar composities die van zichzelf een evenwichtige beeldopbouw hebben, zonder daarbij gebruik te hoeven maken van technische effecten. Fotograferen met natuurlijk licht heeft zijn voorkeur.

Over Flip

Sinds 1980 is Flip Franssen als freelancer werkzaam in de fotojournalistiek en reportagefotografie. Momenteel werkt hij o.a. in opdracht van NRC-Handelsblad/Next, Elsevier Magazine en De Gelderlander. Hij was maar liefst 5x prijswinnaar bij de De Zilveren Camera.

De tentoonstelling van Flip Franssen is te zien in het Kunstmagazijn van 21 mei t/m 2 juli. Kom op zaterdag 21 mei tussen 16.00 en 18.00 uur voor de officiële opening!