Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: Is rood rood? Is wit wit ? En zwart? Of is het blauw? In de expositie ‘KLEUR – PIGMENT VS PIXEL’ van 19 nov t/m 7 jan kun je het zelf beleven.

Esmee Seebregts, Godelieve Krekelberg en Jan Tregot

‘Kleur’, een verrassende expositie waarin het gebruik van kleur centraal staat in de werken van de beeldend kunstenaars Esmee Seebregts (tempera op paneel en papier), Godelieve Krekelberg (fotografie en video) en Jan Tregot (sculpturen). Kom kleur bekennen en opsnuiven tijdens deze donkere, grijze winterdagen. De expositie opent zaterdag 19 november om 16.00 uur en loopt t/m 5 januari 2017.

 

 • Esmee Seebregts. Het werk van Esmee Seebregts is een ode aan kleur. Elke vorm van associatie en figuratie wordt hierbij losgelaten. Haar focus is puur gericht op de kracht van kleur en de zintuiglijke gewaarwording die erdoor veroorzaakt wordt. Esmee onderzoekt kleurverhoudingen en de ruimte die kleuren visueel innemen. Een cruciaal onderdeel voor haar onderzoek is de zorgvuldige bereiding van eitempera verf en het prepareren van de juiste ondergrond hiervoor. De kleuren van eitempera zijn helder en stralend. Geen enkele verfsoort heeft zo’n sterk coloriet als eitempera.
  Bekijk het filmpje van ‘the making off’ van Esmee:
  Meer info over Esmee Seebregts.
 • Godelieve Krekelberg. Door de lens van haar fotocamera onderzoekt Godelieve Krekelberg een werkelijkheid waarover zij zich verwondert. Dit kan een bepaalde lichtval in de lucht zijn. Zij maakt een aantal foto’s van deze waarneming die ze op haar computer verder bewerkt. Deze foto’s ontleed ze. Ze keert ze binnenste buiten om zo uit de vaste en bevangen manier van kijken te stappen. Haar manier van werken doet denken aan een inductieve onderzoeksmethode, maar juist ook toeval en intuïtie hebben vrij spel. Het resultaat zit hem dan uiteindelijk in een mislukt beeld met onjuiste pixels.
  Bekijk het filmpje van It’s a miracle/the making of’ movie van Godelieve: 

  Meer info over Godelieve Krekelberg.

 • Jan Tregot.
  In het werk van Jan Tregot komen vaak herkenbare attributen voor, zoals de hamer en de ladder. Deze attributen hebben een symboolfunctie. Met de zorgvuldige keuze van het gebruikte materiaal en met de kleur, verwijst hij naar een betekenis van het werk. Dit proces kun je zien in de twee hamerbeelden die getoond worden in deze expositie. Een van de hamers heeft als titel ‘Verbrijzelaar’. Je ziet een hamer die op een plaat staat, uit één stuk gegoten met beton. Alleen het hamerblok is geaccentueerd met een laagje gips. De hamer is een symbool van zowel scheppen als vernietigen. Beide hamers zijn gegoten uit beton en dus breekbaar. De kleur van de eerste hamer blijft dicht bij de kleur van het gebruikte materiaal, maar bij een volgend hamerbeeld is duidelijk gekozen voor de kleur rood. Het kan een associatie oproepen van de hitte bij het scheppen, bij het smeden. Als basis voor dit beeld heeft Jan Tregot een rode graniet gekozen. Het hamerklok is nu apart gegoten en het beton gekleurd met rode pigment. Voor de steel kiest hij een roodbruine houtsoort.
  Bekijk de showreel van Jan Tregot:

  Meer info over Jan Tregot.
 • Expositie: KLEUR’ – PIGMENT VS PIXEL
 • Duur: zaterdag 19 november t/m zaterdag 5 januari 2017
 • Opening: zaterdag 19 november van 16.00 tot 18.00 uur
 • KUNSTMAGAZIJN, Kanunnik Mijllinckstraat 1-3, 6525WS Nijmegen
 • Entree: gratis
 • Meer informatie: Kom langs of mail of bel ons!