Urbexfotograaf Wigo Worsseling fotografeert verlaten plekken en ruimtes die op het punt staan te verdwijnen. Ze worden gefotografeerd (‘verzameld’) als ware het trofeeën. In de Expo ‘Verlaten Oorden, Vergeten Plekken’ – 14 jan t/m 11 feb 2017 zijn de nieuwste werken van Wigo te zien. Wigo reisde voor de werken naast Nederland o.a. naar België, Frankijk & Italië. Voor zijn foto’s bezoekt hij onder andere vervallen industrieterreinen, ziekenhuizen, kastelen en woonhuisjes in verschillende Europese landen. De fascinerende combinatie van vergankelijkheid, verval en nieuw leven leveren bijzondere foto’s op.

Expo & Lezing: ‘Verlaten oorden, Vergeten plekken’

  • EXPO WIGO WORSSELING ‘Verlaten oorden, Vergeten plekken’: 14 januari t/m 11 februari 2017
  • BOEKSIGNERING ‘Vergane glorie in België en Nederland’: Zaterdag 14 januari 10.00 – 17.00 uur
  • LEZING WIGO WORSSELING: Zaterdag 28 januari 15.00 -16.00 uur
  • BOEK TE KOOP voor €26,95. Speciaal genummerde collectors editions inclusief 1 A4 afdruk en 3 kaarten: € 49,95.
  • TOEGANG GRATIS, welkom!

Fotoboek ‘Vergane glorie in Nederland en België’

Boek Wigo Wosseling

Het eerste fotoboek ‘Exploring Urban Secrets’ van Wigo Worsseling kwam vorig najaar uit en werd meteen een hit. National Geographic Nederland-België wijdde maar liefst 12 pagina’s aan het prachtige boek. Onlangs presenteerde Wigo zijn tweede fotoboek met de titel ‘Vergane glorie in België en Nederland’. Dit boek borduurt voort op hetzelfde thema maar voor deze uitgave bezocht de urbexfotograaf samen met collegafotograaf Julius de Groot, enkel Belgische en Nederlandse locaties. Het boek is vanaf 14 januari te koop bij Kunstmagazijn.

Vastleggen historisch erfgoed

Voor een urban explorer is de uitdaging om op het juiste moment ter plekke te zijn. Dit betekent dat er locaties gezocht worden waar geen mens mag komen en dus meestal verboden zijn. Dat is de reden voor de meeste urbexers om mediaschuw te zijn. Urbexfotograaf Wigo Worsseling koos ervoor om zijn fascinatie voor de schoonheid van het verval wél aan het publiek te laten zien. Doordat de foto’s in dit boek ook de plekken tonen die niet meer bestaan toont het boek ook een deel verdwenen historisch erfgoed. Anders dan in het voorgaande boek wordt nu meer verteld over de achtergronden van de locaties. Meer over Wigo Worsseling: www.worsseling.nl.