Esmee_Seebregts

Het werk van Esmee Seebregts is een ode aan kleur! Haar werk richt zich volledig op de kracht van kleur en wat het met je zintuigen doet. Een cruciaal onderdeel van haar werk is de zorgvuldige bereiding van haar eigen ei-tempera verf en het prepareren van een ondergrond daarvoor. Die intensieve omgang met materialen levert voor haar al zoveel op, dat ze geen enkele behoefte heeft om een specifiek idee of voorstelling gestalte te geven. Haar kleuren spreken voor zich en bereiken een enorme stralingskracht. Ze hebben genoeg aan hun pure verschijningsvorm, die voortkomt uit de kleurkracht van de pigmenten en de helderheid van het bindmiddel. In 2015 studeerde Esmee (1991) aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

COLORCIRCLE I, 2015, egg tempera and lacquer on wood, 44 cm ØCOLORCIRCLE IV, 2016, egg tempera and lacquer on wood, 40 cm ØCOLORCIRCLE VI, 2016, egg tempera and lacquer on wood, 25 cm Ø

Esmee’s Colorcircles-kunstwerken zijn van 28 maart t/m 14 mei te bewonderen aan ‘De Blauwe Muur’ in het Kunstmagazijn. Op Tweede Paasdag, maandag 28 maart a.s., vindt de vernissage plaats van haar expositie.

Expositie | Colorcircles | Esmee Seebregts
Opening | maandag 28 maart | 15.00 – 18.00 uur