Alfred-Boland-de-Hortus-Arcadie-Nijmegen

12 werken, 12 kunstenaars, 12 plekken in en om de Nijmeegse binnenstad. Al eeuwenlang zijn steden dé inspiratiebron voor vele kunstenaars en schilders. En deze zomer is Nijmegen dat voor 12 makers van eigen bodem. Gefotografeerd met een topografische nauwkeurigheid of geschilderd vanuit een persoonlijke impressie, wordt ’12x Nijmegen’ in beeld gebracht.

Zomerexpositie

Het resultaat is een bijzondere expositie die de hele zomer, van 9 juli t/m 3 september, in de galerie van het Kunstmagazijn te zien is. Maar liefst 12 kunstenaars, waaronder Nic Opdam, Diederik Grootjans, Doro Krol, Nikki Nordmann, Huub Beckers, Chuck Baker, Lia van der Heide, Flip Franssen, Ingrid Oostendorp, RUPS Design, Alfred Boland en Kurtface laten elk op hun eigen manier Nijmegen zien, in grote diversiteit, in verschillende vormen en maten. Herkenbaar voor de een, onherkenbaar voor de ander. Veelzeggend voor de een, verbeeldend voor de ander.

Waterlabyrinth-op-de-Waalkade_700-2_ChuckBaker

Kunstkalender

Ná de zomerexpositie zullen de 12 werken nog steeds te zien blijven, want ze vormen de basis voor ‘De Nijmeegse Kunstkalender 2017’. Op zaterdag 3 september wordt de expositie afgesloten met de presentatie van de kunstkalender.

kurtface-brug-atelier-e1467616044406

’12x Nijmegen’ is van 9 juli t/m 3 september te zien in het Kunstmagazijn. Op zaterdag 9 juli zijn de kunstenaars van 15.00 – 17.00 uur aanwezig voor de opening. En let op, van 20 juli t/m 27 augustus is het Kunstmagazijn alleen op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Beeld: Alfred Boland, Kurtface, Chuck Baker